Onbemand werken met vacuüm

Steeds vaker worden vacuüm opspanningen gebruikt bij onbemande producten waarbij werkstukken geautomatiseerd gewisseld worden. Om dit soort processen veilig en proceszeker te laten verlopen, heeft Tepas Clamping Systems standaard oplossingen, de meeste uit voorraad leverbaar.

Vacuümplaat geschikt voor automatisch werkstukken wisselen.

Bij geautomatiseerd werkstukken wisselen wordt meestal gebruik gemaakt van werkstuk specifieke spanplaten. De vacuüm adapterplaten worden los op een BaseChuck geplaatst en alleen door vacuüm vastgehouden. Bij het verwisselen van werkstukken bestaat daardoor de kans dat de adapterplaten met de werkstukken van de standaard BaseChuck getrokken worden. Hiervoor zijn aangepaste BaseChuck basistafels leverbaar waarbij de adapterplaten mechanisch gemonteerd worden.

De Tepas vacuum matten bieden extra houdkracht voor de werkstukken wat een nog betrouwbaardere opspanning waarborgt. Het risico is dat werkstukken, zeker met gladde oppervlakken, blijven nakleven aan de vacuümmatten en door de wisselaar niet van de opspanning weggenomen kunnen worden. Hiervoor zijn de aangepaste BaseChuck basistafels voor deze toepassingen voorzien van een extra perslucht kanaal. Met slechts 1 à 2 bar, worden de werkstukken met zekerheid van de opspanning losgedrukt, wat een 100% proceszekerheid biedt.

De afmetingen van deze aangepaste BaseChuck basistafels voor deze toepassingen worden altijd op maat gemaakt wat de beste oplossing garandeert.

Wenst u meer informatie of ook uw werkstukken gespannen kunnen worden, stuur a.u.b. een mail naar engineering@tepasclamping.com

 

Vacuüm units met sensoren en besturing.

Voor de standaard vacuümunits is een compleet pakket sensoren en een besturingskast uit voorraad leverbaar om onbemand te kunnen bewerken met een vacuüm opspanning.

  • De TVA-55 vacuümsensoren registreren een foutmelding als er te weinig vacuüm voorhanden is. De diepte van het vacuüm dat als foutmelding dient te dienen is door de gebruiker handmatig in te stellen.
  • De TVA-56 niveau sensoren registreren een foutmelding als er te veel vocht (koelmiddel) in het afscheidervat is waardoor deze kan overlopen.
  • De motorbeveiligingsschakelaar wordt bij deze toepassingen voorzien van een hulpcontact.

Deze sensoren worden aangesloten op de TPA-501 of TPA-502 besturingseenheid. Deze wordt vervolgens aan de bewerkingsmachine gekoppeld. Zodra er een foutmelding wordt geregistreerd, zal de bewerkingsmachine stoppen. Deze connectie middels een potentiaal vrij contact wordt doorgaans door de machineleverancier aangesloten.

 

Vacuümunit met automatische terugpompfunctie.

Voor het onbemand produceren met opspanningen waarmee koelmiddel wordt aangezogen, zijn vacuümunits met automatische terugpompfunctie standaard in het assortiment. De Tepas TVU-4 vacuümunits zijn zowel voorzien van een extra afscheidervat als besturing en sensoren. Een plug and play vacuümunit voor onbemand produceren met vacuüm opspanning waarbij met emulsie het werkstuk bewerkt wordt.

 

menu