Specifieke vacuümtafel met 4116 vacuümboringen voor het bewerken van grafiet

20 juli 2023

Voor een Haas bewerkingscentrum van Landré machines bij Mersen Benelux in Schiedam werd een nieuwe vacuümtafel geleverd voor het bewerken van grafiet. De vorige vacuümtafel was beschadigd geraakt, waardoor een nieuwe vacuümtafel nodig was.

De uiterst nauwkeurige vlakheid van de vacuümtafel en een snelle levertijd waren belangrijke vereisten.

Door de eigen engineering van Tepas Clamping Systems konden op korte termijn de noodzakelijke tekeningen gemaakt worden en de productie opgestart worden. Tepas leverde een nieuwe specifieke PerfoChuck vacuümtafel met daarop een gemonteerde specifieke PerfoPlate met 4116 vacuümboringen. Mersen heeft na montage van de vacuümtafel op de machine een laatste finish vlakbewerking uitgevoerd waarmee de hoogste nauwkeurigheid gegarandeerd werd.

Remco van der Meulen, production manager bij Mersen Benelux B.V.:

Wij waren snel op zoek naar een nieuwe vacuümtafel voor ons Haas bewerkingscentrum. Wij produceren hoogwaardige delen uit grafiet, veel van deze werkstukken worden op een speciaal daarvoor ontworpen vacuümtafel opgespannen.

De ervaring van Tepas Clamping heeft ervoor gezorgd dat we de nieuwe vacuümtafel ontvangen hebben met de juiste nauwkeurige vlakheid. Ons productieproces heeft geen vertraging opgelopen waardoor we leverbetrouwbaarheid aan onze klanten konden waarborgen.

menu